Kandidat i Fysik

Structural investigation of La(2-x)Sr(x)CuO(4+y)

Dette er hjemmesiden forbundet til kandidatspecialet skrevet af Pia Jensen Ray fra Niels Bohr Instututet under Københavns Universitet.

Resumé

Højtemperatur-superlederen La\(_{2-x}\)Sr\(_x\)CuO\(_{4+y}\) blev først opdaget for næsten tre årtier siden, men mekanismerne bagved superledningen i materialet er stadig ikke fuldt ud forstået. Dette speciale tilføjer en lille brik til det enorme puslespil det er at løse højtemperatur superledning.

Røntgen og neutroner er blevet brugt til at undersøge superstrukturen kaldt staging, og temperaturafhængige resultater for fire forskellige prøver bliver præsenteret og sammenlignet med resultater fra lignende materialer i litteraturen.

Prøvefotos

De fire La\(_{2-x}\)Sr\(_x\)CuO\(_{4+y}\) prøver som blev undersøgt i dette speciale.

Download links

Nedenfor er der linkes til specialet selv, samt andre relevante downloads.

Jeg har oprettet et DOI nummer for selve speciale-rapporten, for at gøre det nemmere at citere den korrekt: DOI:10.6084/m9.figshare.2075680.v2. Du kan også tage et kig på FigShare sidenGoogle Scholar siden eller ResearchGate siden der hører til publikationen.

Om layoutet

Specialet var skrevet i en modificeret LaTeX book klasse, ved brug af Lucida font familien. Klassen genererer automatisk en forside og front matter der følger de nuværende KU specifikationer (der tidligere kun var givet som en word skabelon). Del- og kapitel-headers er sat på måder så de passer sammen, med en grå boks med delnummeret (romertal) eller kapitelnummeret i den valgte KU farve. De fleste illustrationer blev lavet med PSTricks, mens dataanalysen og visualiseringerne blev gjort i MATLAB.

Specialeforsvaret slides blev lavet i beamer med Metropolis temaet, delvist ændret for at have et layout der passer ind i det generelle KU look, med Science logoet og Science logo linierne. Jeg brugte XeLaTeX for at kunne bruge Fira Sans font famililien til dette.

Hvis der er interesse, burde det være muligt for mig at udgive begge disse layouts så andre kan bruge dem.