Alle posterpris-modtagerne

ICNS i Daejeon, Sydkorea

Hele sidste uge har jeg været i Sydkorea for at deltage i ICNS (International Neutronspredningskonference), der blev afholdt i Daejeon. Det var en fantastisk tur, og en god konference – og jeg har en million billeder som jeg skal sortere igennem nu! Jeg vil dele nogle af dem nedenfor.

Helsinki layover

Jeg havde 7 timers ventetid i Helsinki lufthavn på min vej mod Sydkoea, så jeg forsøgte at få det bedste ud af det ved at tage en lille sightseeing tur ind til byen. Jeg har aldrig fløjet via Helsinki før, så det var rart at få denne mulighed med lidt ekstra tid. Jeg havde tid nok til at tage toget ind i centrum af byen, og derefter gå langs nogle af de smukke gamle gader og parker ned til havnen med dens markeder og alle de små færger. Jeg tog med en af færgerne til øen Suomenlinna, hvor jeg gik rundt i et par timer for at se de smukke seværdigheder og udsigter, før jeg tog færgen tilbage og derefter tog mod lufthavnen igen. Jeg kunne se mig selv vende tilbage til Finland igen – for at se resten af byen, såvel som det omgivende land. 

Selve konferencen

Konferencen var fra søndag den 9. juli – med en lille velkomstsceremoni – til torsdag den 13. juli. Der var masser af firmaet og institutter der præsenterede dem selv i en af de store haller, og det store antal parallelle sessioner fordelt over mange forskellige haller var til tider lidt overvældende. Der var flere postersessioner lagt ud over hele ugen, og jeg fik lov til at præsentere min poster om tirsdagen i den lange frokostpause. Jeg tror ikke jeg nogensinde har haft en posterpræsentation der var så travl, men samtidig så tilfredsstillende. Flere mennesker kom hen for at snakke med mig, og jeg fik masser af feedback på mit arbejde – og endda et par nye kontakter. Jeg havde min telefon siddende på plakaten, ligesom jeg afprøvede det i løbet af det sidste DanScatt møde, og jeg tror at det virkede til at få opmærksomheden fra folk.

Tirsdag fik vi lov til at besøge Hugh-flux Advanced Neutron Application Reactor (HANARO) en kort bustur væk fra konferencecenteret. De er i øjeblikket lukket ned, og har været det et stykke tid – så vi fik en sjælden mulighed for at gå ind i den ydre shielding for at se beamporte og guides helt tæt p[. Det var vildt interessant, og jeg er rigtig glad for at jeg tog med på turen. Desværre fik vi ikke lov til at tage billeder inden for forskningskomplekset, og fik endda besked på at underskrive kontrakter om dette og sætte klistermærker på vores telefoners kameraer før bussen transporterede os til stedet. Men en af konferencens fotografer var der for at tage billeder af os!

HANARO tur gruppebillede

Hele flokken af os der var på besøg ved HANARO, før vi tog tilbage til konferencen

Konferences store middag blev afholdt onsdag aften, med underholdning af en traditionel Nanta gruppe – entertainere der udførte alle mulige former for dans og kampe og musik med mad og køkkenredskaber. Det var virkelig sjovt og imponerende på samme tid, og et super godt valg for vores gruppe af meget blandede nationaliteter.

Posterpris

Posterpriserne blev uddelt torsdag aften under afslutningsceremonien. Jeg havde tilmeldt mig for at få min plakat evalueret for en pris, men var ikke alt for håbefuld – med hvor mange postere blev præsenteret under de mange postersessioner. Jeg endte dog med at vinde en af de 12 præmier, hvilket var fantastisk! Inkluderet i prisen var også en €100 voucher for bøger fra SpringerNature. Oven i det, så diplomet pænere ud end både mine bachelor- og kandidatdiplomer…

Du kan se selve plakaten på min plakat side, hvis du er interesseret.

Udforskning af Daejeon

Desværre havde jeg ikke æoner af tid til at udforske den omgivende by i løbet af ugen, men vi gik ud for at finde nogle lokale restauranter og se den smukke flod lige bag konferencecentret. Vejret var kvælende varmt og fugtigt, og jeg havde endda problemer med at indersiden af mit kamera duggede, når jeg tog den ud af tasken – så jeg fik ikke så mange billeder som jeg havde håbet på. Vi fik dog fået noget ekstremt lækker mad, og det fik jeg billeder af!

Del dette:

Skriv et svar