The Rhine going through Basel

Tilbage fra ECM-30 mødet i Basel

I løbet af denne uge har jeg været i Basel for at deltage i det 30. møde for European Crystallographic Association (ECM) – den første gang for mig som deltager i denne konference. Der var langt flere deltagere end jeg havde forventet – jeg hørte 920 deltagere nævnt på et tidspunkt – og hele mødet var super inspirerende.

Jeg forsøgte faktisk at få en talk om mit næsten-klar-til-publikation arbejde om staging i LSCO, men jeg fik desværre kun lov til at præsentere en poster. Jeg fik dog også mulighed for at mødes med et par gamle bekendte, samt nogle af de folk jeg havde mødt på Aperiodic Crystals skolen for et par uger siden i Antwerpen.

Mandag aften var der en Young Crystallographers Mixer i Bar Rouge i den anden-højeste bygning i Basel. Udsigten var fantastisk, deres drinks var gode og musikken var enormt høj. En underholdende oplevelse, selv om jeg ikke rigtig kan se hvor godt det fungerede som networking…

Tirsdag aften fik jeg mulighed for at se det nye Dectris hovedkvarter Baden-Daettwil, med en virkelig interessant tur, samt en virkelig gennemført grillbuffet til at toppe os op før vi tog tilbage til Basel. Det var rigtig cool at se hvor de laver Pilatus detektorerne som jeg har set så mange gange, og at få lov til at høre om deres nye produkter som de udvikler – og lidt om firmaets historie.

Selve konference-stedet var virkelig godt, og der var et professionelt team af konferencearrangører der sørgede for alt det praktiske – alt fungerede bare som smurt! Vi havde også nogle dejligt lange frokostpauser, så der var god mulighed for både at networke og til at gå lidt rundt i Basel og se byen. Jeg tror måske at jeg vil tage til Basel igen på en ferie en dag, det var en virkelig dejlig by – og den offentlige transport var virkelig effektiv.

Konferencemiddagen blev afholdt onsdag aften i Basel Zoo, i en af de store restauranter derinde. Før den egentlige middag (der for resten var helt vidunderlig) blev vi delt op i grupper og sendt rundt på små rundvisninger i haven. Jeg kom med på turen til deres lille akvarium, hvor en af deres biologer viste os omkring i baglokalerne, hvor de avler koraller, søheste og gopler. Det var virkelig interessant, og alt for kort – jeg kunne være blevet derinde i timevis.

Del dette:

Skriv et svar