Billede fra total scattering workshoppen i Santa Fe

Total scattering workshop i Santa Fe

Fra den 14. til den 23. oktober var jeg i USA for den første gang. Jeg var i Santa Fe (New Mexico) for at deltage i en workshop/konference om total scattering, kaldt Advanced Simulation Techniques for Total Scattering Data konference, arrangeret af folk fra Los Alamos National Laboratory og Oak Ridge National Laboratory.

Den egentlig konference var kun fra den 16. til den 19., så jeg havde et par dage på hver side til at gå rundt i byen og lege turist. Jeg tog mit kamera med, og fik en masse virkelig gode billeder (selv om jeg dog stadig skal have fundet mig noget tid til at kigge dem alle sammen igennem og sortere og redigere i dem).

Mit fly dertil gik igennem Heathrow og Dallas Fort Worth, og det endte med at blive et værre rod – begge dele af turen endda. På vejen derover var der en voldsomt tyk tåge over Heathrow, og vi var nødt til at flyve i cirkler – og til sidst omdirigere landingen til Stanstead for at genoptanke, før vi endelig kunne lande – mere end en time forsinkede – i Heathrow. Selvfølgelig missede jeg mit fly til over Atlanten, men heldigvis fik de mig på det næste fly, og jeg nåede stadig mit efterfølgende fly i Dallas. Min baggage var desværre ikke helt så heldig.. Folkene i Dallas var virkelig dårlige til at håndtere situationen, og det var først da jeg landede i Santa Fe at der var nogen der kunne hjælpe mig videre med mit baggageproblem (og på det tidspunkt var det selvfølgelig blevet for sent til at sende min baggage fra Heathrow, så jeg var nødt til at vente til aftenen efter). På vejen hjem blev vores landing i Heathrow forsinket fordi antallet af ventende fly var for stort, og jeg missede næsten mit forbindelsesfly til København. Folkene i Heathrow var smarte nok til at uddele specielle orange billetter til folk der skulle skifte fly som skulle af sted med kort ventetid, men de havde ikke lige overvejet at navnet ‘Jensen’ er ret normalt i Danmark, og havde på dummeste vis kun lavet en enkelt ‘Jensen’ billet, og givet denne til en anden ‘Jensen’ dansker som skulle på samme fly som mig. Så jeg var nødsaget til at skulle gå igennem alle de normale langsomme procedurer igennem lufthavnen, og fangede kun lige flyet i tide. Selvfølgelig nåede min baggage ikke med, igen. I det mindste kom jeg da hjem.

Konference selv var rigtig god – både de praktiske arrangementer, den lille PDFgui tutorial, forelæsningerne, og turen til Los Alamos, var virkelig godt planlagt og gennemført. Jeg lærte en masse ny information om total scattering og hvad det kan bruges til, og mødte en masse nye seje mennesker. Jeg var rigtig glad for at tale med et par folk fra ORNL, for at høre om hvordan ting fungerer derovre, når jeg nu måske snart skal derover i et halvt års tid..

Min turist-del af turen gik også godt – jeg havde nogle sjove dage hvor jeg vandrede rundt i byen og kiggede på gamle bygninger, og generelt fik lidt en følelse af hvordan Santa Fe er. Jeg tog til et lokalt supermarked bare for at se hvordan det var også (jeg havde forventet at der ville være folk der pakkede mine indkøb i poser for mig, men det var stadig lidt grænseoverskridende!), og jeg tog forbi mange små restauranter for at prøve noget ordentlig New Mexican mad (jeg var glædeligt overrasket over det), specielt deres chile. Jeg gik endda hele vejen ud i den anden ende af byen for at se deres farmers market, og det jeg er rigtig glad for: jeg fik lov til at se hvordan de griller deres chillier til at lave deres chile – det var sjovt.

Alt i alt var det en virkelig god tur, og jeg glæder mig til at skulle til USA igen.

Der blev senere udgivet et lille møde-referat for workshoppen i Neutron News, hvilket kan ses her. Billedet i toppen af dette blogindlæg kommer fra denne artikel.

Del dette:

Skriv et svar