Endnu en workshop på listen – denne gang om DISCUS

I løbet af hele sidste uge var jeg i Erlangen (i Tyskland, tæt på Nürnberg), for at deltage i en workshop om simulationsprogrammet DISCUS, der simulerer diffus spredning.

Det var rigtig sjovt, men jeg havde lidt håbet på noget andet end hvad det endte med at blive. Mange af de første dage (og følgende dage) blev brugt på hvordan man bruger Linux og kommandolinien (og råbe op om hvor dårligt Windows det – det vil sige ved hjælp af dårlige og forkerte argumenter for det…), i stedet for at introducere det egentlig program på en ordentlig måde. Vi gik igennem en masse forskellige tutorials, men en masse af det var meget forhastet, og ikke særlig dybdegående. Jeg fik i det mindste mange værktøjer med mig hjem, så hvis jeg virkelig får brug for at bruge programmet (det ved jeg ikke helt om jeg skal endnu), har jeg da et eller andet som jeg kan læse igennem og gå i gang med.

Jeg købte deres DISCUS cookbook på forhånd, og læste lidt i den i forvejen (dog ikke super meget, da jeg har haft meget travlt). Jeg synes at det var en rigtig dyr bog, delvist fordi man kun kan få den i hardcover, men den er godt skrevet – og jeg tror jeg har lært langt mere fra den korte periode jeg brugte på at læse i den, end hvad jeg gjorde fra selve workshoppen.

Når det er sagt, ville jeg nok anbefale folk at gå på workshoppen hvis de rent faktisk har til hensigt at bruge programmet selv. Det er virkelig svært at finde ud af alle de små logiske ting i programmet hvis man sidder med det alene – f.eks. det faktum at pakken faktisk indeholder tre forskellige uafhængige programmer.

Del dette:

Skriv et svar