LCO+O prøve på OrientExpress

OrientExpress beamtid overstået

Jeg er  lige kommet hjem fra Institute Laue-Langevin (ILL) i Grenoble, Frankrig, hvor jeg har været på en super kort beamtid ved neutron Laue instrument OrientExpress. Dette var min første gang på ILL, og jeg rejste derned alene. Det var en forvirrende tur! Lufthavnen i Lyon har virkelig dårlig skiltning, men jeg fandt da frem på et tidspunkt (efter en del tid hvor jeg vandrede rundt uden at forstå noget, må jeg lige tilføje..).

Jeg målte på to nye LSCO krystaller, for at se hvor mange enkeltkrystaller der var inden i dem. Begge prøver kom faktisk fra en enkelt groet krystal, men den gik i stykker i løbet af oxygenerings-processen. Det lader til at de begge nok er enkeltkrystaller, et godt resultat, men de har muligvis en opsplitning i længeaksen (de er cylindriske) – hvilket lidt er noget rod hvis jeg skal skære dem op senere. Jeg må vel bare lave lidt røntgen Laue billeder senere for at se om det er tilfældet.

Den ekstremt smukke togstation ved Lyon-Saint Exupéry lufthavnen

På vej hjem tog jeg til lufthavnen i Lyon lidt tidligt, for at have tid til at gå lidt ud for at udforske togstationen forbundet til lufthavnen. Jeg har aldrig set en mere alien-lignende bygning – den er helt fantastisk!

Del dette:

Skriv et svar